Covid-19

Gestionarea pandemiei COVID-19 în Casa Batiz

Problema inițială

Pandemia COVID-19 ridică provocări deosebite pentru rezidenții casei de îngrijire, familiile lor și personalul care îi îngrijește, iar Casa Batiz CRPV (Centru Rezidențial Persoane Vârstnice) nu face abstracție de la regula. Următoarele informații, sunt oferite orientări și au fost dezvoltate pentru a ajuta toți membrii din CRPV-ul Casa Batiz și personalul care lucrează cu ei pentru a sprijini rezidenții prin pandemie.

 

Această îndrumare este scrisă pe măsură ce România a trecut în al nu-stiu-catelea val al pandemiei COVID-19 (noua varianta Kraken) și sa speram ca nu va mai fi un al val… Acesta este conceput pentru a fi aplicabil rezidenților, angajaților ce au acces în Casa Batiz CRPV.

 

Izolarea socială este dăunătoare Beneficiarilor din Casa Batiz și poate duce la starea de spirit scăzută și la declinul cognitiv sau funcțional, iar redeschiderea CRPV-ului Casa Batiz, oferind acces pentru vizitatori pe măsură ce pandemia continuă, cu garanții adecvate, ar trebui considerată o prioritate în domeniul sănătății publice.

Soluția favorabilă

Abordările de vizitare care se bazează pe bariere fizice și distanțarea socială pot fi confuze pentru persoanele în vârstă cu tulburări cognitive și nu reprezintă o soluție satisfăcătoare pe termen lung. În plus, condițiile de vizitare care necesită vizite în aer liber sunt practice pentru lunile următoare de primavară și ar trebui încurajate, dar nu în interiorul clădirilor din CRPV-ul Casa Batiz.

 

Pe măsură ce capacitatea de testare devine disponibilă, vizitatorii ar trebui să aibă prioritate pentru testare (Antigen) pentru a susține politici de vizită mai deschise. Aceasta poate include testarea la punctul de îngrijire odată ce aceasta este validată în casele de îngrijire, așa ca va vom tine la curent cu orice schimbare, când vine vorba despre acest capitol.

 

Mulți dintre vizitatori, cât și beneficiari pot fi expuși riscului de infecție cu COVID-19 (varianta Kraken), așa ca venim în întâmpinarea acestui risc, oferindu-va materiale informative care va permite să înțelegeți riscurile și beneficiile vizitei; aceste informații le găsiți pe posterele informative.

Reduceți riscul infecției cu coronavirus de tip nou:
  • Curățați mîinile cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool,
  • Respectați regulile corespunzătoare de strănut și tuse: acoperiți-vă gura și nasul cu șervețelul sau cu pliul cotului când strănutați sau tușiți. Aruncați imediat șervețelul folosit și spălați-vă mâinile,
  • Evitați să vă atingeți fața cu mâinile (gura, nasul, ochii),
  • Păstrați distanțarea socială de cel puțin 2m: evitarea strângerile de mâini, îmbrățișarea sau sărutarea oamenilor, schimbul de mâncare, ustensile, căni și prosoape.
  • Evitați contactul direct cu oricine are simptome de răceală sau gripa;
  • Adresați-vă medicului de familie sau serviciului 112 pentru îngrijiri medicale dacă aveți febră, tuse sau dificultăți de respirație;
  • Curățați suprafețele care ar fi putut intra în contact cu virusul și, în general, curățați suprafețele mai des (în special în spațiile publice);
  • Purtați mască de protecție igienică, asigurați-vă că aceasta vă acoperă nasul și gura – evitați atingerea măștii în timp ce o purtați. Imediat după utilizare, aruncați masca și spălați-vă pe mâini.

Tine COVID-19 la distanță...

De la spălatul rufelor la prepararea mesei - măsuri pentru viața de zi cu zi pentru a vă proteja familia

UNICEF Romania